TypischDoodles nieuwtjes

Er zijn regelmatig TypischDoodles nieuwtjes te melden over de TypischDoodles familie, over fokvereniging de ALAEU en over de pups, dus houd deze pagina goed in de gaten.

TypischDoodles op social media:

Wil je op de hoogte blijven van van alle leuke nieuwtjes, volg ons dan ook op Facebook of Instagram.

Famke dates Gatsby

Niet uit het oog en niet uit het hart

Hallo Spetter, ik ben er ook nog!!!

Spetter’s eerste bevalling

De zwangere Spetter beschermt haar boezem

Er formeert zich een kopgroep…

Overgeven in de ochtend?

Spetter haar eerste date

Ledenvergadering van de ALAEU

Spetter viert haar eerste verjaardag!

Famke op bezoek

Wolkom Famke

Nieuw TypischDoodletje Famke

Nestmeeting Spetter in het Voorsterbos

De speelweide in het Voorsterbos was op zaterdag 23 april het toneel voor de nestmeeting van Spetter. Om drie uur in de middag vulde het veld zich met zes Australian Labradoodles die zich allemaal zeer uitgelaten gedroegen, onder het toeziend oog van oma Winnie. Een bescheiden evenement, op initiatief van het vrouwtje van Nala (zusje van Spetter), dat als doel had om baasjes met elkaar kennis te laten maken en voor de jonge pups de kans om even bij te blaffen.

Opvallend was het vergelijkbare gedrag dat alle honden vertoonden. Vrij, blij, sociaal, uitgelaten en energierijk en niet één uitgezonderd. Het verschil zat hem er in dat de broers iets groter en zwaarder waren dan de zusjes.

Toen de kop eraf was, besloot de groep om een kleine wandeling te maken door het bos met als tussenstop het brasserie de Voorst bij de speeltuin. Daar nuttigden de baasjes een glaasje drinken en de jonge pups een bak heerlijk vers water, waarna een deel van de pups uitgeteld op de grond een uiltje gingen knappen.

Om 5 uur in de middag namen we afscheid van elkaar, maar niet zonder een datum te prikken voor de eerstvolgende nestmeeting, namelijk 1 oktober 2022. De eerste verjaardag van de broers Beer, Jax en Luca  en zusjes Nala, Yinthe en Spetter wordt samen gevierd met misschien wel weer prachtig weer en heerlijk bier.

Wij zijn zo benieuwd hoe de honden zich na één jaar hebben ontwikkeld!

Spetter, welkom bij TypischDoodles!

Spetter is geboren op 1 oktober 2021, is nu 8 weken en het wordt tijd om op eigen benen te staan en afscheid te nemen van haar moeder, Bailey. Meerdere malen mochten we het nest van Bailey bezoeken bij de Flevodoodles in Marknesse, maar deze keer zouden we niet vertrekken zonder haar mee te nemen.

Eén van de drie teefjes uit dit nest, die gekenmerkt was door het dragen van een groen bandje. We hadden besloten om Doedel mee te nemen, met de gedachte dat dat mogelijk zou bijdragen aan het socialisatieproces tussen de beide honden. Uiteindelijk, na een heerlijk bakje koffie, stapten we de deur uit met Spetter op arm. De één glunderend van plezier en de ander trillend van spanning.

Thuis werden we opgewacht door Lieke en eenmaal binnen ontstond een prachtig tafereel tussen een kleine onderzoekende pup en een oude wijze hond. Beiden begonnen ze zeer onhandig aan een vriendschap die hopelijk vele jaren zal gaan standhouden.