Ledenvergadering van de ALAEU

Hallo! En wij dan?

Het is zaterdagochtend, baasje en vrouwtje vertrekken direct na het ontbijt samen met René Plat (mentor en collega fokker Flevodoodles) naar de ledenvergadering van de ALAEU, dit is de fokkersvereniging van de Australian Labradoodle.

Hallo! En wij dan?

Gaan we geen stukken wandelen door het bos? Wordt er geen koffie gedronken bij De Voorst? Wat heb je nu aan zo’n bijeenkomst?

Nou, dat heeft vrouwtje mij later even haarfijn uitgelegd. De fokkersvereniging zet zich in om het ras de Australian Labradoodle zo gezond mogelijk te houden en probeert hierbij alle fokkers met een passie voor dit ras te betrekken. Ze gaan dus een dagje ergens koffie drinken met gezellige mensen.

Ja, dat is een deel van het verhaal, vertelde vrouwtje mij. De dag werd gestart met een lezing van Marjolein Roosendaal, die heel veel weet over mogelijke ziektes waar ons ras mee gepest kan worden. Ze heeft zich toegespitst op de genetica van kleuren en vachten en de eventuele gezondheidsrisico’s daarvan.

De zondag is voor ons!

Ik snap er geen Doedel van, maar uiteindelijk gaat het erom dat Spetter en Famke hele leuke vriendjes krijgen, die niet alleen qua karakter goed bij ze passen, maar ook genetisch gezien een goede match zijn. Want genetisch een goede match zijn, is belangrijk om ziektes buiten de deur te houden en om een sterk ras in stand te houden.

Hallo, en wij dan?

Voor deze week blijft de zondag nog over. En die is voor ons!!! Spetter en ik bepalen wat we vandaag gaan doen. Wandelen, spelen, snuffelen en luieren. 

De zondag is voor ons!!!

 

Liefs, met een poot van Doedel.

Terug naar nieuwsoverzicht