Het Australian Labradoodle ras

Je ziet de Australian Labradoodle steeds vaker. Wij snappen dat ook wel, ze zijn heel vriendelijk en hebben een zachtaardig karakter. Ze zijn slim, erg leergierig, vrolijk en mensgericht. Het uiterlijk is erg aandoenlijk en hun vacht heeft ook nog allergievriendelijke eigenschappen. Ze zijn dol op kinderen en zijn daarom goede gezinshonden. Ze zijn graag in gezelschap van mensen, wat betekent dat je ze niet te lang alleen moet laten.

Australian Labradoodle informatie

Overweeg jij om een Australische Labradoodle puppy kopen? Wij willen dat onze pups hun leven lang gelukkig kunnen zijn bij hun nieuwe baasjes. Dit betekent dat er een match moet zijn tussen jou en de pup. Het is daarvoor belangrijk dat je weet wat voor soort hond de Australian Labradoodle is en wat hij nodig heeft.

Wij hebben informatie verzameld over het karakter, de maten, kleuren, vachtsoorten en vachtverzorging van de Australian Labradoodle. Dit helpt je om een goed beeld te krijgen van deze vrolijke honden en om te bepalen of dit ras geschikt is voor jou. Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, mag je natuurlijk altijd contact opnemen!

australian labradoodle
australian labradoodle

Het karakter

Australische labradoodle

Wil je meer weten over het karakter van de Australian Labradoodle?

australian labradoodle

Vachtsoorten

Kleuren en maten

Wil je meer weten over de verschillende vachten, kleuren en maten van de Australische Labradoodle?

australian labradoodle

Vachtverzorging

Voor een mooie vacht

Wil je meer weten over de vachtverzorging van de Australische Labradoodle?

Geschiedenis van de Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is niet zomaar een kruising tussen een Labrador en een Poedel, zoals vaak wordt gedacht. Het begon in de jaren 70/80 in Australië waar men op zoek was naar een hulphond die geen allergische klachten gaf. Wally Conron begeleidde dit proces en heeft voor het eerst een Poedel met een Labrador Retriever gekruist. Om zo de combinatie van hulphond – waar de Labrador om bekend staat – en allergievriendelijkheid – waar de Poedel om bekend staat – te krijgen.

Ontstaan huidige Australische Labradoodle

Ze gingen door met de ontwikkeling en brachten een paar andere rassen in. Zo werden bepaalde eigenschappen en kenmerken eruit gefokt of juist erin aangebracht. Dit worden ‘infusions’ genoemd. Ze gebruikten hiervoor de Ierse Waterspaniel, de Curly Coated Retriever en de Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniel. Dit alles heeft geleid tot de huidige Australian Labradoodle. Het is een soort geheim recept dat niet valt na te maken! Het is dus niet zomaar een kruising tussen een Poedel en een Labrador, zoals veel mensen denken.

Verschil ‘gewone’ Labradoodle en Australian Labradoodle

Een Australian Labradoodle is dus een zorgvuldig samengestelde mix van rassen, wat zorgt voor de bijzondere vacht en het zachte karakter. Veel mensen denken dat de ‘gewone’ Labradoodle – een kruising tussen een Poedel en Labrador – dezelfde eigenschappen bezit als de Australische variant, maar dat is niet zo. Zo is de vacht van de gewone Labradoodle niet altijd allergievrij. Bovendien kan de vacht soms verharen of ruiken.

Wil zeker weten dat je een echte Australian Labradoodle aanschaft? Koop jouw pup dan bij een ALAEU fokker, zoals TypischDoodles.

Australian Labradoodle fokker

TypischDoodles is een kleinschalige fokker van Australian Labradoodles. Wij zijn aangesloten bij ALAEU en onze hondjes zijn in het bezit van een stamboom. Hierdoor kunnen we puppykopers garanderen dat ze een echte Australian Doodle kopen. Wil jij een pup een gouden mandje geven? Meld je aan als gastgezin of bekijk onze nestplanning!

australian labradoodle