Vachtverzorging Labradoodle

De Australian Labrabradoodle verliest geen haren en heeft geen ruiperiode. Hierdoor heb je weinig tot geen last van ronddwarrelende of losse haren in huis. Daarnaast heeft de vacht ook niet de typische hondengeur. Maar het is wel een onderhoudsgevoelige vacht en vergt veel vachtverzorging.

Labradoodle borstelen

We raden aan om één keer per week te borstelen. De vacht van een Australian Labradoodle verhaart niet, maar verliest wel degelijk haren. Je moet deze losse haren wel uit de vacht borstelen, anders gaat de vacht klitten en vervilten. Klitten en vilt geven risico op jeuk, hotspots en huidproblemen. Voor een goede vachtverzorging zijn daarom goede borstels, een waterblazer, regelmatig trimmen en iedere week een borstelbeurt erg belangrijk.

Labradoodle wassen

De vacht van een Australian Labradoodle heeft een zelfreinigend vermogen. Daarom is het ook niet verstandig om te vaak te wassen. Maar als de hond in een vieze sloot is gesprongen kan een wasbeurtje wel fijn zijn. Gebruik dan wel een speciale Doodle hondenshampoo en conditioner. Vaak is het al voldoende om de vacht af en toe even af te spoelen of door te blazen met de waterblazer om het stof uit de vacht te krijgen.

Het karakter van de Australian Labradoodle

Labradoodle trimmen

Het haar in het gezicht groeit heel snel en dan is het voor je hondje wel fijn om de ogen vrij te houden. Ook de baard en de snor moet je goed bijhouden en redelijk kort knippen. Van de randjes van de oren kun je ook de puntjes knippen, zodat deze niet te lang worden. Let erop dat het koppie mooi rond blijft. Wij laten zelf onze honden één keer in de acht weken trimmen, omdat wij het mooier vinden als ze wat langer in het haar zitten. Dan is het onderhoud voor jezelf en je hond een stuk makkelijker. Ook loop je dan niet het risico dat je Doodle heel kort geschoren moet worden, doordat de vacht is gaan vilten.

Ik wil meer weten over de vacht!