Onze werkwijze als ALAEU fokker

Aangesloten bij ALAEU

Wij zijn een kleinschalige fokker van Australian Labradoodles met veel aandacht voor de moeder en haar pups. Wij zijn een ALAEU fokker, wat betekent dat wij verantwoord fokken volgens de regels van de Australian Labradoodle Association Europe. We vertellen je graag meer over onze werkwijze.

Gezondheid van onze Australian Labradoodles

Als ALAEU fokker willen we het Australian Labradoodle ras gezond houden. Daarom worden onze hondjes, voordat ze als fokhondje gebruikt gaan worden, getest conform de regels van de ALAEU. We testen op HD (heupdysplasie), ED (elleboogdysplasie), Patella (losse knieschijven) en diverse erfelijke ziektes. Zo zorgen we voor lieve en vooral gezonde Labradoodle puppy’s.

Bij het ophalen zijn jullie puppy’s gechipt, gevaccineerd bij 6 weken, ontwormd bij 2, 4, 6 en 8 weken, gecontroleerd door de dierenarts en voorzien van een EU hondenpaspoort.

Socialisatie van Labradoodle puppy’s

Wij voeden onze puppy’s bij ons in huis op. Ze wonen in een gezonde en schone omgeving en we geven ze alle liefde en knuffels die ze nodig hebben. De eerste 8 weken zijn ontzettend belangrijk om zelfverzekerde en gelukkige puppy’s met een goed temperament te krijgen.

We maken gebruik van het Bio-Sensor programma van Puppy Culture. Dit is een wetenschappelijk bewezen methode gericht op ontspannen, zelfverzekerde en weerbare  puppy’s. We bieden ze geleidelijk geluiden, geuren en nieuwe prikkels aan. Ze ontmoeten andere mensen, kinderen en volwassen honden. Als ze na 8 weken naar hun eigen gouden mandje gaan, zijn de puppy’s helemaal klaar om dit avontuur aan te gaan bij hun nieuwe baasjes.

Match tussen puppy en baasje

We vinden het belangrijk dat we de juiste match hebben tussen pups en nieuwe baasjes. Marloes Schijf, Kynologisch Gedragstherapeut en eigenaar van KynoService Dé Hondenschool, helpt ons hierbij. Zij test de puppy’s als ze 7 weken oud zijn en adviseert ons welke pup het beste bij welk baasje past.

ALAEU fokker
ALAEU fokker
ALAEU fokker
Onze werkwijze nestknuffel Australian Labradoodle ALAEU

Contact tijdens de eerste 8 weken van de puppy

We maken vlak na de geboorte van de puppy’s een groepsapp aan. Hierin delen we foto’s, filmpjes en informatie. Je kunt dus de eerste stapjes van jullie pup op de voet volgen.

Verder hebben we de volgende contactmomenten:

 • een eerste kennismakingsgesprek
 • vanaf 5 weken een puppyknuffelmoment
 • een informatieavond via Teams
 • ophalen van jullie pup na 8 weken

Puppypakket

Jullie krijgen bij het ophalen van de pup een puppypakket mee met:

 • Boek ‘Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden’ (aangeboden door  Dierenoppas Amersfoort)
 • Nestknuffel
 • Halsbandje + riem
 • Doodlefood puppybrokken
 • Speeltje
 • Strategisch hondenspelletje
 • Emmertje trainingssnoepjes
 • Kortingsbon van Typisch4Doodles

Na het ophalen van jullie Labradoodle puppy

Als ALAEU fokker geven we een jaar garantie op de genetische gezondheid van de pup. Mochten jullie onverhoopt niet meer voor jullie hondje kunnen zorgen, dan gaan we samen op zoek naar een nieuw gouden mandje. Ook zijn wij altijd bereikbaar voor vragen. De groepsapp is een mooie manier om van elkaar te leren en wij lezen graag mee. We vinden het erg leuk om foto’s en filmpjes van de opgroeiende pups te zien, maar dit is niet verplicht.

Wij verwachten van jullie dat jullie de hondjes veel liefde en knuffels geven. Dat jullie voldoende tijd hebben om ze op te voeden, lekker te laten spelen, veel rust te gunnen en niet te lang alleen te laten.

Nestmeeting: gezellige Labradoodle reünie

Wij vinden het leuk om te zien hoe de puppy’s uitgroeien tot volwassen Australian Labradoodles en hoe ze zich ontwikkelen. Daarom organiseren wij, als de pups ongeveer een half jaar oud zijn, een nestmeeting bij ons in het Voorsterbos vlakbij Kraggenburg. Dan zien we jullie graag :).

 

ALAEU fokker TypischDoodles op social media

Wil je ons blijven volgen en op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook of Instagram.

Ik wil contact opnemen!
TypischDoodles gastgezinnen Kraggenburg Noordoostpolder