Alles over het Australian Labradoodle karakter

Als je een hond wilt, is het belangrijk dat het karakter van de hond bij je past. Op deze pagina vertellen we je alles over het Australian Labradoodle karakter. Hierdoor kun je beter bepalen of een Australian Labradoodle de ideale hond voor jou is.

Australian Labradoodle karakter: sociaal en vriendelijk

De Australian Labradoodle is een mensgerichte hond die het liefst de hele dag bij je wil zijn. Ze zijn heel sociaal en maken snel contact. Hierdoor zijn Australische Labradoodles heel geschikt als gezinshond. Het zijn echte kindervrienden en doen niets liever dan de hele dag spelen. Ze bedelen vaak om wat aandacht en laten duidelijk blijken dat ze knuffels heel fijn vinden. Ze willen er 100% bij horen. Dus als je veel van huis bent en je je hond niet kunt of wilt meenemen, is dit niet de juiste hond voor jou.

Ook richting andere honden is de Australian Labradoodle sociaal en vriendelijk. Ze houden ervan om lekker samen te spelen. Natuurlijk vinden ze niet altijd alle honden even leuk, maar ruzie zoeken doen Labradoodles zelden.

Minder geschikt als waakhond

Door het sociale, lieve karakter is de Labradoodle niet zo geschikt als waakhond. Als er vreemden rond je huis lopen, slaan ze vast wel aan, maar op het moment dat er iemand het huis binnenkomt, zullen ze hem vrolijk begroeten en blij aflikken. Wil je graag een Labradoodle, maar wil je ook dat je huis beveiligd wordt? Dan adviseren we je om te kijken naar een beveiligingscamera of alarmsysteem ;-).

Het karakter van de Australian Labradoodle
australian labradoodle karakter

Australian Labradoodle vraagt mentale en fysieke uitdaging

De Australian Labradoodle is een superslimme en goed trainbare hond. Dit maakt hem zeer geschikt om cursussen mee te volgen of om op te leiden tot therapiehond. Mentale stimulatie is erg belangrijk voor dit intelligente ras, anders gaan ze zich vervelen en worden ze ongelukkig of gaan ze negatief gedrag vertonen. Zorg bijvoorbeeld voor intelligentiespeeltjes om ze uit te dagen.

De slimheid zorgt ervoor dat je Australian Labradoodles snel wat aan kunt leren. Dat geldt voor gewenst gedrag, maar ook voor ongewenst gedrag. Daarom is het erg belangrijk om Australian Labradoodles te trainen. Wij adviseren iedereen om in ieder geval een puppycursus te volgen. Daarnaast is het belangrijk om je pup vanaf het begin duidelijke regels te geven die iedereen toepast. Door hem te geduldig te leren wat hij wel en niet mag en goed gedrag te belonen, wordt je pup zelfverzekerd en leert hij je te vertrouwen. Zo krijg je een maatje voor het leven!

Naast mentale uitdaging hebben Labradoodles ook fysieke uitdaging nodig. Ze nemen geen genoegen met een rondje op het huis of een kwartiertje hollen in de tuin. Australian Labradoodles hebben behoefte aan minimaal 1,5 uur beweging per dag. Op een zonnige weekenddag is het natuurlijk heerlijk om een lange wandeling met je hond te maken in het park, het bos of over het strand. Maar ook als je een drukke dag op werk hebt gehad of als het stormt, heeft de Australian Labradoodle behoefte aan een stevige wandeling.

Lees meer over je puppy trainen

Past de Australian Labradoodle qua karakter bij jou?

We vatten het Australian Labradoodle karkater nog even kort samen, zodat je kunt zien of dit ras bij jou past.

Een Australian Labradoodle is het liefst de hele dag bij je. Als je veel van huis bent, voelt deze hond zich eenzaam en wordt hij erg ongelukkig. Het is daarom fijn als je (veel) vanuit huis werkt, je je hond mee naar werk kunt nemen of er bijna altijd andere gezinsleden thuis zijn.

Het is ook belangrijk om je Doodle goed te trainen en voldoende mentale én fysieke uitdaging te geven. Wees bereid om veel te wandelen, te spelen en te knuffelen met je hond. Je zal veel moeten investeren in het geven van aandacht, liefde, training en lichamelijke verzorging. Dat kost veel tijd en geduld. Je krijgt daar natuurlijk wel een hele lieve, mooie en relaxte hond voor terug.

Denk jij dat de Australian Labradoodle en jij een match made in heaven zijn? Bekijk dan onze nestplanning en meld je aan voor een puppy of word gastgezin!

Nestplanning bekijken
australian labradoodle karakter