Puppycursus en regels

Bedenk vanaf het begin duidelijk de regels. Denk daar goed over na. Mag je pup bijvoorbeeld wel of niet op de bank? Laat ook iedereen in het gezin dezelfde regels toepassen. Als jullie pup ongeveer 9,5 á 10 weken oud is, is dat een prima leeftijd om aan de puppycursus te beginnen. Dan heeft hij zijn 9 weken enting gehad en ook de andere honden bij de puppycursus zijn ingeënt. Let er wel op dat hij pas goed beschermd is tegen ziektes na de 12 weken enting. Dus vermijd drukke uitlaatplaatsen. Daar loop je namelijk het risico dat jullie pup snuffelt aan of eet van ontlasting van honden die niet zijn geënt. Je pup kan dan besmet raken.

Kies een goede hondenschool

Zoek een hondenschool bij je in de buurt die werkt met positieve trainingsmethoden. Deze methoden zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoe honden leren. Je beloont het gedrag wat je graag wilt zien. Ongewenst gedrag moet je zoveel mogelijk voorkomen of zien om te buigen. Want juist het gedrag wat succes oplevert voor je pup zal worden herhaald. Lees hier meer over het kiezen van een hondenschool.

Aanleren van commando’s

Vanaf het begin kan je jullie pup al commando’s aanleren. Hij kan bijvoorbeeld het commando ‘zit’ al heel snel leren. Ook heeft hij het al snel door als je op een strenge toon ‘nee’ of ‘uh’ zegt als hij iets niet mag. Pakt je pup toch een schoen of iets ander wat hij niet mag hebben, pak dit dan af en geef hem iets terug waar hij wel mee mag spelen.

Korte concentratie

De concentratie van je pup is nog maar heel kort. Dus oefen vaak, maar altijd maar een paar minuten. Hij zal snel leren als hij voldoende fysieke uitdaging, mentale uitdaging én rust krijgt. Het is belangrijk om kalm, duidelijk en zelfverzekerd te zijn. Dit geeft je hond vertrouwen, stabiliteit en zekerheid. Je moet altijd consequent zijn, anders snapt je pup niet wat er van hem verwacht wordt. Als je hondje jou vertrouwt, dan wordt hij je beste maatje.

Terug naar overzicht
Puppycursus en regels Australian Labradoodle ALAEU fokker