Vachtsoorten, kleuren en maten

De Australian Labradoodle kan verschillende vachten hebben. Je ziet ze in veel kleuren en ze zijn er in drie maten (mini, medium en standaard).

Vachtsoorten

De Australian Labradoodle kan twee soorten vachten hebben, de wolvacht en de fleecevacht. De fleecevacht voelt licht en zijdeachtig aan en kan bijna stijl maar ook golvend zijn. De wolvacht is wat compacter en heeft stevige krullen. Deze vacht lijkt meer op de vacht van een poedel en is iets lastiger te borstelen en te onderhouden. Beide vachten hebben geen ondervacht, moeten geen geur verspreiden, mogen niet verharen en zijn allergievriendelijk. Om te voorkomen dat de vacht gaat vilten, is een borstelbeurt één keer per week aan te raden.

Kleuren

De Australian Labradoodle heeft veel verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, chocolade, rood, abrikoos, karamel en crème. De kleuren kunnen soms oplichten, vooral de uiteinden van de vacht krijgen, als ze veel buiten in de zon zijn, highlights. Ze komen ook voor in meerdere kleuren, de parti heeft 50% witte vlekken in de vacht en nog één andere kleur. De phantom heeft meerdere kleuren in de vacht.

Vachtsoorten kleuren en maten Australian Labradoodle

Maten

Op dit moment zijn er drie groottes. De hoogte wordt gemeten vanaf de plek waar de nek overgaat in de rug, tot aan de grond. Het gewicht kan variëren van ongeveer 7 kilo tot 30 kilo.

Mini: 35 tot 42 centimeter en ongeveer 7 tot 12 kilo
Medium: 43 tot 52 centimeter en ongeveer 13 tot 19 kilo
Standaard: 53 tot 63 centimeter en ongeveer 20 tot 30 kilo

Ik wil meer weten over vachtverzorging!