Wolkom Famke

Op de eerste dag van onze zomervakantie in 2022 hebben we met onze caravan gelogeerd op een boerencamping nabij het Zeeuwse dorpje Oudelande. En dat had een reden. Baasje en vrouwtje hadden contact met New Life Doodles, zij hadden een prachtig nestje met Australian Labradoodles. Wij zouden kennis maken met moeder Miley en met haar pups. Als alles goed aan zou voelen, dan was het plan om een mooie pup uit te kiezen om de TypischDoodles familie mee te verrijken. En…… het voelde goed aan. Spetter was super enthousiast over pup groen, pup blauw, pup geel enzovoort.

En zoals een goede pleegmoeder betaamd, zocht ik (Doedel), contact met moeder Miley en kwam erachter dat zij een ontzettende aardige en relaxte hond is. Miley vertelde mij dat het nestje bestaat uit 4 teefjes en 3 reutjes en dat ze het geweldig zou vinden dat wij ons zouden ontfermen over 1 van de teefjes. Ik vertelde haar over onze plannen om de pup later zelf ook moeder te laten worden en zij gaf ons het advies om dan teefje groen te kiezen. Waarom? Om haar uiterlijk? Nee, ze zien er allemaal prachtig uit. Om haar harde kef? Nee, want hard keffen kunnen ze allemaal. Om haar karakter? Ja, want dat is het allerbelangrijkste. Teefje groen leek de meest relaxte hond van allemaal. Meegaand, bijdehand en ach, uiteindelijk luister je ook goed naar het advies van moeder Miley…

Gastgezin voor Famke

Maar komt er een derde hond bij ons in huis? Dat dus niet. Een week later werd teefje groen opgehaald door Berthil en Joke in Zeeland en zij gaan haar alle liefde van de hele wereld geven. Berthil en Joke wonen samen met hun kinderen en twee andere honden in Wanneperveen. Dierenliefhebbers in hart en nieren en ze had het niet beter kunnen treffen. Uiteraard moest er nog een naam komen en de keuze bleek voor de familie uit Wanneperveen niet eenvoudig. Wordt het Nala of de Friese naam Famke? Dit resulteerde uiteindelijk in een prachtig compromis: Famke Nala. De roepnaam is Famke geworden.

Dus: Wolkom Famke en folle lok in Wanneperveen bij je gastgezin.

Terug naar nieuwsoverzicht
Famke 7 weken oud