Wat hebben wij te bieden?

Wij zijn een kleinschalige fokker van Australian Labradoodles met veel aandacht voor de moeder en haar pups.

Gezondheid

Onze hondjes worden getest conform de regels van de ALAEU, voordat ze als fokhondje gebruikt gaan worden, op HD (heupdysplasie), ED (elleboogdysplasie), Patella (losse knieschijven) en diverse erfelijke ziektes.

Bij het ophalen zijn jullie puppy’s gechipt, gevaccineerd met 6 weken, ontwormd op 2, 4, 6 en 8 weken, gecontroleerd door de dierenarts en voorzien van een EU hondenpaspoort.

Socialisatie

Wij voeden onze puppy’s bij ons in huis op. Ze wonen in een gezonde en schone omgeving en we geven ze alle liefde en knuffels die ze nodig hebben. De eerste 8 weken zijn ontzettend belangrijk voor zelfverzekerde en gelukkige puppy’s met een goed temperament. We maken gebruik van het Bio-Sensor programma van Puppy Culture. Een wetenschappelijk bewezen methode gericht op ontspannen, zelfverzekerde en weerbare  puppy’s. We bieden ze geleidelijk geluiden, geuren en nieuwe prikkels aan. Ze ontmoeten andere mensen, kinderen en volwassen honden. Tegen de tijd dat ze na 8 weken naar hun eigen gouden mandje gaan, zijn de puppy’s helemaal klaar om dit avontuur aan te gaan bij hun nieuwe baasjes.

Puppytesten

We vinden het belangrijk dat we de juiste match hebben tussen pup en nieuwe baasjes. Marloes Schijf, zij is Kynologisch Gedragstherapeut en eigenaar van KynoService Dé Hondenschool, helpt ons hierbij. Zij test de puppy’s als ze 7 weken oud zijn en zij adviseert ons welke pup het beste bij welk baasje past.

Onze werkwijze Australian Labradoodle fokker ALAEU
Onze werkwijze puppypakket boekje Australian Labradoodle ALAEU
Onze werkwijze nestknuffel Australian Labradoodle ALAEU

Contact tijdens de eerste 8 weken

We maken vlak na de geboorte van de puppy’s een groepsapp aan, hierin sturen we foto’s, filmpjes en informatie. Je kunt dus de eerste stapjes van jullie pup op de voet volgen.

Verder hebben we de volgende contactmomenten:

 • een eerste kennismakingsgesprek
 • vanaf 5 weken een puppyknuffelmoment
 • een informatieavond via teams
 • ophalen van jullie pup na 8 weken

Puppypakket

Jullie krijgen bij het ophalen van de pup een puppypakket mee:

 • Boek ‘Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden’ (aangeboden door  Dierenoppas Amersfoorts)
 • Nestknuffel
 • Halsbandje + riem
 • Doodlefood puppybrokken
 • Speeltje
 • Strategisch hondenspelletje
 • Emmertje trainingssnoepjes
 • Kortingsbon van Typisch4Doodles

Niet uit het oog en niet uit het hart

Wij geven een jaar garantie op de genetische gezondheid van de pup. Mochten jullie onverhoopt niet meer voor jullie hondje kunnen zorgen, dan gaan we samen op zoek naar een nieuw gouden mandje. Ook zijn wij altijd bereikbaar voor vragen. De groepsapp is een mooie manier om van elkaar te leren en wij lezen graag mee. Erg leuk om foto’s en filmpjes van de opgroeiende pups te zien.

Wij verwachten van jullie, dat jullie de hondjes veel liefde en knuffels geven. Dat jullie voldoende tijd hebben om ze op te voeden, lekker te laten spelen, veel rust te gunnen en niet te lang alleen te laten.

Nestmeeting

Wij vinden het leuk om te zien hoe de puppy’s uitgroeien en hoe ze zich ontwikkelen. Daarom organiseren wij, als ze ongeveer een half jaar oud zijn, een nestmeeting bij ons in het Voorsterbos vlakbij Kraggenburg. Dan zien we jullie graag 🙂

 

TypischDoodles op social media:

En wil je ons blijven volgen en op de hoogte blijven van van alle leuke nieuwtjes, volg ons dan op Facebook of Instagram.

Ik wil contact opnemen!
TypischDoodles gastgezinnen Kraggenburg Noordoostpolder