Voeding

Goede voeding is erg belangrijk voor jullie pup, zorg ook altijd dat er vers drinkwater beschikbaar is. Geef ze altijd speciale puppyvoeding, hierin zit een goede verhouding aan energie, eiwitten, vitaminen en mineralen afgestemd op puppy’s. Wij geven ze vanaf ongeveer zes weken brokjes van DoodleFood, deze voeding is specifiek voor Doodles. Als jullie de pup op komen halen krijgen jullie van ons ook een zak DoodleFood brokken mee naar huis. Geef ze tot ongeveer zes maanden drie keer per dag eten en daarna twee keer per dag.

Zinnige eters

Labradoodles kunnen zinnige eters zijn. Maak je hierover geen zorgen als je hondje regelmatig een maaltijd overslaat. Als ze de brokken niet opeten, pak dan de bak na een kwartiertje weg en biedt de brokken bij de volgende maaltijd nog een keer aan. Ga niet gelijk wisselen van brok. Je zal zien dat ze de nieuwe brokken in het begin weer enthousiast eten, maar na een tijdje laten ze meestal hetzelfde zinnige gedrag weer zien.

Anders voeren

Als je pup snel eet of minder goed wil eten. Geef het eten dan in een anti-schrok bak, of nog beter, biedt de brokken op een andere manier aan. Het is veel leuker voor je pup om zijn neus te gebruiken om het voer te scoren. Strooi de brokjes uit in de tuin of tussen zijn knuffels. Je kan de brokjes ook aanbieden in de Kong Wobbler of in een snuffelmat. Je kan de brokken ook aantrekkelijker maken door er bijvoorbeeld een scheutje zalmolie of schapenvetblokjes doorheen te doen.

Kauwen

Als pups ongeveer vier maanden oud zijn gaan ze tanden wisselen. Ze hebben dan een enorme kauwbehoefte. Zorg er voor dat hij genoeg speeltjes heeft om op te kauwen, dan is de kans iets minder groot dat hij aan je schoenen begint. Je kan ook denken aan een hertengewei, deze gaat erg lang mee. Lekker kauwen op een bot is ook nog eens goed voor het schoon houden van zijn tanden, zodat er geen tandplak ontstaat.

Snacks

Natuurlijk krijgt je pup ook snacks om hem te belonen. Je zal zien dat bij de puppycursus de beloningssnoepjes niet aan te slepen zijn. Hiermee kan je je pup ook goed trainen. Maar let er wel op dat hij niet te dik wordt, dit is slecht voor zijn gewrichten. Als je voelt op de rug en langs de flanken moet je de ruggengraat en ribben goed kunnen voelen. Geef, op het moment dat je veel beloningssnoepjes geeft, wat minder brokjes. Je kan ook wat van zijn gewone brokjes in je beloningstasje stoppen.

Terug naar overzicht
Voeding Australian Labradoodle pup