Verzorging ogen, oren en voetjes

De verzorging van de ogen, de oren en de voetjes van je Doodle is belangrijk. Het haar in het gezicht van de Australian Labradoodle groeit heel snel. Het is daarom wel zo prettig om de oogjes vrij te houden. De oren zijn ook best gevoelig en moeten goed schoon gehouden worden. En het haar tussen de voetzooltjes moet je altijd kort houden.

Oogjes verzorgen

In de ochtend heeft je pup vaak slaap in zijn oogjes. Als dit droog is kan je het voorzichtig met je nagels weghalen. Ook handig om een oogkammetje te gebruiken om de oogprutjes uit het haar onder de oogjes te verwijderen. Is het slijmerig dan kan je het beter met een doekje weghalen. Je zal ook regelmatig de haren die voor de ogen hangen voorzichtig moeten wegknippen. Klik hier voor een filmpje waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je het beste de oogjes kan knippen.

Oortjes verzorgen

Australian Labradoodles willen nog wel eens last hebben van oorontsteking, als de oortjes niet goed schoon worden gehouden. Je kan de oren schoonmaken met een tissue. Als ze veel oorsmeer hebben, gebruiken wij regelmatig Monoclean oorreiniger (verkrijgbaar via de dierenarts). Let op dat je geen oorreiniger gebruikt waar alcohol in zit. Veel Doodles hebben veel haar in de gehoorgang, dit kan je er heel voorzichtig uitkammen met een oorkammetje. Overleg ook even met de trimster, zij zal de oren misschien ook plukken. Als je geen zwart oorsmeer ziet en de oortjes zijn mooi schoon, dan hoef je er niet veel aan te doen.

Voetjes knippen

Het is prettig voor je Doodle om de voetjes te knippen. Knip het overhangende haar van de voetjes weg, maar wel zo dat de tenen niet te zien zijn. Ook het haar tussen de kussentjes kan je met een klein schaartje lekker kort houden. Zo voorkom je dat je hondje veel vuil mee naar binnen sleept. Het zorgt er ook voor dat de voetjes minder glad zijn.

Terug naar overzicht
Verzorging oren en ogen van je Australian Labradoodle