Vachtverzorging

De Australian Labradoodle is een van de meest onderhoudsgevoelige honden, dus jullie pup heeft een goede vachtverzorging nodig. Het is ook erg belangrijk om jullie pup zo snel mogelijk te leren wennen aan een trimbeurt. Als hij ongeveer twaalf weken is, kan je het beste al een puppy-wenbehandeling inplannen. De eerste trimbeurt is minder stressvol als hij al gewend is aan regelmatig borstelen, wassen/drogen, pootjes optillen, kopje vasthouden, tandjes kijken en dergelijke.

Borstelen

De puppyvacht kan nog met een eenvoudige slicker geborsteld worden, borstel altijd laagje voor laagje. Ga hem elke dag even borstelen, zodat hij hieraan gewend raakt. Borstel later een keer per week. Wij vinden zelf de activet borstels hele fijn borstels. De kleine groene activet kan je in het begin goed gebruiken en ook later voor de buik, liezen, oksels en andere gevoelige plekken. Gebruik voor de volwassen vacht de grote of kleine rode activet borstel.

Wassen

Je hondje blijft lekker schoon, fris, zacht en knuffelig, als je hem af en toe gaat wassen. Niet te vaak, ongeveer één keer per maand (of zelfs twee maanden). Zorg er wel voor dat hij helemaal klitvrij is, voordat je begint met wassen. Gebruik altijd een speciale Doodle shampoo, deze zijn afgestemd op de gevoelige Doodle huid en Doodle vacht. Na de wasbeurt kan je hem droogblazen met een waterblazer. Een waterblazer is een absolute musthave voor alle Doodle eigenaren!

Trimmen

De haren van een Labradoodle blijven groeien, dus ze zullen regelmatig geknipt moeten worden. Wij vinden het zelf mooi dat onze hondjes een wat langere vacht hebben. Daarom laten wij ze een keer in de acht weken trimmen. Als je langer wacht is de kans groot dat er te veel klitten in de vacht zitten. Ook kan de vacht dan gaan vervilten. Er zit dan niks anders op dan je Doodle kort te scheren. Het klitten of vervilten van de vacht kan erg pijnlijk zijn en ook kunnen er hotspots op de huid ontstaan. Let op dat ze bij de overgang van puppyvacht naar volwassenvacht vaak veel klitten krijgen. Het is dan wel aan te raden om je hondje een keer wat korter te laten knippen.

Meer tips

Wij hebben een webshop Typisch4Doodles, hier vind je alle producten die wij zelf ook gebruiken. We leggen ook uit waarvoor je de producten kan gebruiken. Klik hier voor nog meer tips van onze Doedel over het wassen en borstelen van je Doodle.

Terug naar overzicht
IMG_59391-scaled