Medische informatie

Hierbij delen we de medische informatie die jullie moeten weten voor jullie pup. Hij is bij ons met 6 weken gechipt en ingeënt. Verder is hij ontwormd met 2, 4, 6 en 8 weken.

Ontwormen

Vanaf het moment dat de pups met 8 weken het nest verlaten zijn dit de laatste ontwormingsadviezen. Schema voor het ontwormen van pups:

  • 3 maanden
  • 4 maanden
  • 5 maanden
  • 6 maanden
  • daarna bij 9 en 12 maanden en vervolgens 4x per jaar.

Geef de ontwormingspil niet op dezelfde dag als de inenting. Het kan zijn dat hij hiervan een beetje aan de diarree raakt, dan kan je beter even wachten met de vaccinatie.

Vaccinaties

Julie pup heeft met 6 weken de 1e vaccinatie gehad, de 2e vaccinatie moet gegeven worden met 9 weken en de 3e vaccinatie met 12 weken. Vervolgens moet de pup weer ingeënt worden als hij 1 jaar is en daarna jaarlijks. Je bent zelf vrij een dierenarts te kiezen. Neem wel zijn paspoort mee naar de afspraak, dan kan de dierenarts hierin de inentingen noteren.

Vlooien en teken

Er zijn veel verschillende middelen verkrijgbaar tegen vlooien en teken, zowel halsbanden als druppels. Ons advies is om géén Bravecto te gebruiken! Wij hebben zelf goede ervaringen met de Seresto halsbanden, deze beschermen tegen vlooien én teken.

Giftig eten

Welk eten is giftig voor honden? Bijvoorbeeld chocolade, koffie, avocado, druiven en rozijnen en xylitol. Lees dit artikel waar je op moet letten en welk eten je niet moet laten rondslingeren in je huis.

Terug naar overzicht
Medische informatie voor je Australian Labradoodle pup