De eerste nacht

Het zal voor iedereen behoorlijk wennen zijn. Jullie pup is de eerste nacht ineens alleen in een bench, zonder mama, broertjes en zusjes. Best een grote overgang! Het is dan ook volkomen natuurlijk dat de pup gaat huilen (piepen) als hij zich alleen voelt. DE beste manier om de eerste nachten door te brengen is er niet. Alle pups zijn verschillend en ook alle baasjes zijn verschillend. Maar het komt echt goed.

Op je slaapkamer?

Je kan de bench de eerste nacht op je slaapkamer zetten, vlakbij je bed. Dan kan je even je hand bij de pup houden als hij gaat piepen. Een andere optie is, om zelf beneden bij de bench te gaan slapen. Het voordeel is dat de bench dan gelijk op de plaats staat waar je deze wilt hebben. Wij hebben zelf Spetter gelijk beneden in de bench gedaan, in de gang bij Doedel. Zij voelde zich door de aanwezigheid van Doedel niet alleen en heeft ’s nachts ook niet gepiept. Maar dat zegt helemaal niks over hoe jullie pup de eerste nacht gaat ervaren.

Plassen in de nacht

De kans is groot dat jullie pup tussen 4 en 6 uur wakker wordt en moet plassen en/of poepen. Zet hem dan buiten neer en beloon rustig als hij zijn plasje heeft gedaan. Daarna breng je hem gelijk weer naar zijn bench. Reageer verder niet op aandacht vragend gedrag, zodat je daarmee duidelijk maakt dat het geen speelmoment is. Vaak gaat het best snel en kan je pup vrij snel tot de ochtend zijn plas ophouden. Maar bij sommige pups duurt het allemaal wat langer en heb je behoorlijk wat slapeloze nachten.

De volgende nachten

Elke nacht kan je de bench wat verder bij je bed vandaan zetten. Totdat deze uiteindelijk op de vaste slaapplaats van jullie pup staat. Na een tijdje is jullie pup gewend aan het hele huis en aan zijn territorium. Dan zal hij zich ook veilig voelen op zijn slaapplaats.

Terug naar overzicht
De eerste nacht met je Australian Labradoodle pup