De eerste dag

De eerste dag bij jullie thuis gaat jullie pup kennis maken met zijn nieuwe territorium. Hij moet wennen aan jullie omgeving, de mensen en de dieren die daar rondlopen. Geef hem hier alle rust en tijd voor, want dit moet een vertrouwde plek voor hem worden. Dit is een hele spannende periode.

Maak je huis puppy-proof!

Zorg ervoor dat hij niet aan loshangende snoertjes kan gaan kauwen. Elektrische spanning kan blijvende schade veroorzaken. De gordijnen kunnen gezien worden als een prachtig stuk speelgoed, knoop ze tijdelijk op. Het is ook geen probleem om van jouw sneaker een sandaal te maken. Daarnaast kan jullie pup ook zijn eigen ideeën hebben over het snoeien van planten in huis, deze kunnen wel eens tegenstrijdig zijn met jouw eigen ideeën. Haal ook een duur kleed tijdelijk uit de kamer tot jullie pup zindelijk is. Veel ongewenst gedrag kan je voorkomen door hem niet in de verleiding te brengen. Nog meer tips kan je hier lezen.

Vaste slaapplek

Zorg ervoor dat je pup voldoende rust krijgt. Als hij moe wordt van alle indrukken, breng hem dan naar zijn eigen slaapplekje. Gebruik voor zijn slaapmandje bijvoorbeeld een fluffy donut, deze kan je ook gebruiken als benchverkleiner. Laat je kinderen ook niet constant achter hem aanlopen. Til hem ook niet steeds op, hoe verleidelijk dit ook is. En laat zo’n eerste dag ook niet te veel bezoek komen.

Terug naar overzicht
De eerste dag met je Australian Labradoodle pup van TypischDoodles ALAEU fokker