De bench

Jullie pup vindt het fijn als hij een eigen plekje heeft. Om een veilig slaapplekje te maken kan je een bench gebruiken. Kies dan wel voor een ruime bench waar ook nog een mandje in past, bijvoorbeeld een fluffy donut. Dan heeft hij ook nog de mogelijkheid om er naast op het benchkussen te liggen. Of bij warm weer op de koele plaat. Wij adviseren voor de mini / kleine medium 76L× 53B en voor de grote medium / kleine standaard 91L x 61W.

Benchtraining

De eerst paar dagen zal jullie pup het niet leuk vinden om in de bench te gaan. Maar het is wel belangrijk om vanaf heel jonge leeftijd te leren wat een bench is. Het moet een vertrouwd plekje gaan worden. Doe er een speeltje in, af en toe wat snoepjes of geef hem wat te kauwen. Door een doek over de bench te hangen krijgt je pup minder prikkels en dan creëer je een fijn holletje. Als je pup moe is kan je hem in de bench zetten, blijf er eerst naast zitten en aai hem af en toe. Doe het deurtje niet te snel dicht. Maak dan steeds de afstand wat groter, maar laat merken dat je er nog bent. Na een tijdje zal je merken dat hij het een veilig plekje vindt, waarin hij zich terug kan trekken. Lees hier meer over benchtraining – de do’s en don’ts.

De bench is geen strafplek

Zet jullie pup nooit voor straf in de bench. Het moet een veilig plekje zijn om tot rust te komen. Je zal je pup wel in de bench willen zetten na druk of vervelend gedrag. Doe dit dan, maar geef er verder geen aandacht aan en wordt niet boos. Ze kunnen snel overprikkeld raken door alle opgedane indrukken. Ze gaan dan bijten, slopen, druk rondrennen of springen. Door te slapen in de bench kunnen ze alle indrukken verwerken. Als je pup voldoende slaapt, zal je merken dat hij ook veel minder vervelend gedrag zal laten zien.

Overgang naar mand

Na een aantal maanden zal je hondje wat rustiger worden. Ze gaan dan ook zelf hun rust pakken buiten de bench. Laat dan ook het deurtje gewoon open staan. Je kan dan op een gegeven moment de bench vervangen voor een mand. Maak ook verschillende slaapplekjes voor je hondje, dan kan hij zelf kiezen waar hij wil gaan liggen. Meestal lekker dicht bij je in de buurt. In ieder geval vanaf een jaar moeten de hondjes wel vrij kunnen bewegen in de leefruimten.

Terug naar overzicht
De bench benchtraining Australing Labradoodle pup fokker ALAEU
Spetter is hier 15 maanden en zij kruipt nog steeds af en toe in haar bench.