Algemene informatie

Hierbij krijgen jullie nog algemene informatie die belangrijk is bij de aanschaf van jullie hondje. Dit betreft informatie over de NDG en verzekeringen.

De NDG

In Nederland moeten alle honden geregistreerd worden bij de NDG, de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Wij melden het hele nest aan bij de NDG. Jullie krijgen van ons de safecode zodat jullie de pup kunnen overschrijven op jullie eigen adres. Ga hiervoor naar www.databankgezelschapsdieren.nl en dan naar ‘Registratie aanpassen’. De gegevens die je nodig hebt vind je in het paspoort. Na de registratie krijg je een NDG Registratiepas. Bewaar deze goed, op de achterzijde staat de safecode die je nodig hebt als je op een later moment wijzigingen wilt doorgeven.

Verzekering

Check of je hondje automatisch onder je aansprakelijkheidsverzekering valt, dus geef in ieder geval bij je verzekeringsmaatschappij door dat jullie een nieuw gezinslid hebben. Verder kan je je hondje verzekeren bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Of je dit wilt doen hangt af van je eigen situatie. Vaak zijn de maandelijkse kosten voor de verzekering duurder dan wat je betaalt aan de dierenarts zonder verzekering. Maar soms kan je voor nare verassingen komen te staan. Kijk hier eens om te kijken welke huisdierenverzekering bij jou past.

Terug naar overzicht
Algemene informatie Australian Labradoodle ALAEU fokker