Het karakter

De Australian Labradoodle is een mensgerichte hond die het liefst de hele dag bij je wil zijn. Ze zijn heel sociaal en maken snel contact. Als waakhond zullen ze niet zo geschikt zijn, als er vreemden rond je huis lopen, slaan ze vast wel aan, maar op het moment dat er iemand het huis binnenkomt, zullen ze hem vrolijk begroeten en blij aflikken. Het is absoluut geen hond om buiten te houden, dan maak je hem echt ongelukkig. Ook richting andere honden is de Australian Labradoodle sociaal, vriendelijk, zijn ze vrijwel niet dominant en houden ze ervan om lekker samen te spelen. Natuurlijk vinden ze niet altijd alle honden even leuk, maar ruzie zoeken doen ze zelden.

Echte gezinshond

Ze zijn heel geschikt als gezinshond en kameraad voor de kinderen in een gezin. Het zijn echte kindervrienden en doen niets liever dan volop spelen. Ze bedelen vaak om wat aandacht en een knuffel en laten ook duidelijk blijken dat ze de knuffels heel fijn vinden. Ze willen er 100% bij horen. Dus als je veel van huis bent en je je hond niet kunt of wilt meenemen, is dit niet de juiste hond voor jou.

Aandacht, liefde en training

De Australian Labradoodle is een superslimme en goed trainbare hond. Dit maakt hem geschikt om er cursussen mee te volgen of om op te leiden tot therapiehond. De slimheid zorgt ervoor dat je ze snel wat aan kunt leren, dat geldt voor gewenst gedrag maar ook voor ongewenst gedrag. Daarom is het erg belangrijk om te trainen. Ook nemen ze geen genoegen met alleen een rondje om het huis, maar ze willen iedere dag toch echt wel minimaal 1,5 uur beweging krijgen. Als je er tijd voor over hebt en veel investeert door het geven van aandacht, liefde, trainingen en lichamelijke verzorging, dan krijg je er een hele fijne, relaxte en rustige hond voor terug.

Ik wil meer weten over vachtsoorten, kleuren en maten!